نرمافزارهای امنیتی ضدویروس و ضدبدافزار بهترین روش برای حفاظت از اطلاعات هستند ولی یک مشکل بزرگ دارند: در مقابل ویروسها یا بدافزارهای جدید ناتوان هستند و قدرت شناسایی و مقابله ندارند. به همین دلیل است که مرتباً باید بهروزرسانی شوند و الگوریتمها و الگوهای جدید بدافزارهای شناسایی شده را دریافت و به بانک اطلاعاتی خود اضافه کنند. محققان در حال پیگیری رفع این مشکل هستند.
به گزارش گروه خبری سرزمین سیمرغ به نقل از مجله شبکه، میدانیم اگر یک نرمافزار امنیتی بهروزرسانی نشود؛ عملاً بیفایده است. چرا باید بهروزرسانی شود؟ چون بتواند ویروسها و بدافزارهای جدید را شناسایی کند. تحقیقات نشان داده بسیاری از کاربران در سراسر جهان فقط اقدام به نصب یک نرمافزار امنیتی میکنند و از بهروزرسانی آن غافل هستند.
اکنون، محققان روی انتقال مفهوم یادگیری ماشینی عمیق به ضدویروسها کار میکنند تا بتوانند به طور خودکار و هوشمند کدها و الگوهای جدید ویروسها و بدافزارها را تولید و به بانک اطلاعاتی خود اضافه کنند و در نتیجه دیگر نیازی به بهروزرسانی روزانه و ساعتی نداشته باشند. اگر شبکه عصبی هوشمند میتواند به طور خودکار چهره افراد را تشخیص بدهد، چرا ضدویروسها نتوانند به طور خودکار و هوشمند بدافزارهای جدید را شناسایی کنند؟
یک شرکت استارتآپی دارد روی این موضوع کار میکند و توانسته ضدویروسی بسازد که مبتنی بر یادگیری ماشین است و میتواند 20 درصد بیشتر از بهترین آنتیویروسهای کنونی جهان، بدافزارهای جدید را تشخیص داده و با آنها مقابله کند. البته، هنوز این آنتیویروس رسماً معرفی نشده است و حتی سایتها و موسسههای معتبر سنجش و ارزیابی نرمافزارهای امنیتی نیز آن را تایید نکرده اند ولی این استارتآپ بدون پشتیبانی کار نمیکند. محققان دو شرکت مایکروسافت و Invincea با این شرکت نوپا همکاری میکنند و گزارشهایی منتشر کرده اند که نشان میدهد دستیابی به آنتیویروسهای مبتنی بر یادگیری ماشین، برای تشخیص خودکار بدافزارهای جدید بدون بهروزرسانی الگوها و بانک اطلاعاتی امکانپذیر و در دسترس است. در یکی از این گزارشها آمده است که یک آنتیویروس آزمایشگاهی توانسته 95 درصد بدافزارهای جدید را شناسایی کند که خبری بسیار خوب و دلگرمکننده برای جامعه امنیت اینترنت و کامپیوتر است.
گفتنی است همانند بسیاری از طرحها و پروژههای یادگیری عمیق و یادگیری ماشین، موضوع نرمافزارهای آنتیویروس و ضدبدافزار یادگیری ماشین هنوز مراحل اولیه خود را طی میکنند ولی تصور کنید زمانی بتوانید آنتیویروسی روی موبایل یا کامپیوتر خانگی نصب کنید که نیازی به بهروزرسانی و مصرف پهنای باند اینترنت نداشته باشد! این فناوری میتواند بازی را به نفع کاربران و به ضرر منتشرکنندگان ویروس و بدافزار تغییر دهد.